Деякі райони Києва перекриють ще ввечері у п'ятницю / фото УНІАН

У центрі Києва 5 і 6 жовтня перекриють рух на близько 40 вулицях і трьох мостах – Північному, Гаванському, Патона – через проведення 10-го Київського міжнародного марафону «Wizz Air Kyiv City Marathon».

Читайте такожМасштабна ДТП під Одесою: водія вантажівки заарештували на 2 місяці

Унаслідок перекриття окремих вулиць зміняться маршрути громадського транспорту, попереджають у Київській міській державній адміністрації.

Відео дня

У п’ятницю, 4 жовтня, у районі Софійської площі розпочнуть підготовчі роботи, тому вже о 21:00 буде обмежено рух Володимирським проїздом, вулицями Алли Тарасової та Малою Житомирською. Розблоковано рух цими вулицями буде вже у неділю, 6 жовтня, о 22:00.

Графік обмеження руху в Києві на час 10th Wizz Air Kyiv City Marathon

Зранку 5 жовтня для транспортного руху будуть закриті вулиці Трьохсвятительська та Володимирська (ділянка від Великої Житомирської до Софіївської). Рух ними також буде відновлено 6 жовтня о 22:00.

Обмежувати й поновлювати рух іншими вулицями Києва під час марафону будуть поступово. Усю трасу Київського марафону розбито на умовні “ділянки”, рух транспорту на яких буде відновлюватися одразу після того, як бігуни їх подолають.

Загальна схема маршруту проведення 10th Wizz Air Kyiv City Marathon

Наприклад, площа Перемоги та вулиці Жилянська та Саксаганського будуть відкриті для автомобілістів вже об 11:15 в неділю, доступ до моста Патона з’явиться близько 13:15, а от тим, хто захоче проїхатися вулицею Січових Стрільців, доведеться зачекати до 16:00.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області 16-річний хлопець, що взяв Mercedes у батьків, спричинив дорожно-транспортну пригоду, в результаті якої загинула людина.