НАЗК затвердило протоколи доступу д ще трьох держреєстрів  / nazk.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції у співпраці з Міністерством юстиції затвердило порядок автоматизованого доступу Системи логічного та арифметичного контролю декларацій до трьох державних реєстрів.

Читайте такожВищий Антикорупційний суд оголосив перший вирок

Як повідомила прес-служба НАЗК, зокрема затверджено доступ до Спадкового реєстру, Єдиного реєстру довіреностей і Реєстру актів цивільного стану.

Відео дня

"Таким чином, НАЗК має затверджені протоколи про доступ до усіх 16 реєстрів та баз даних, необхідних для перевірки декларацій в автоматизованому режимі", - зазначили у відомстві.

Також повідомляється, що на даний час НАЗК разом з ДП «Національні інформаційні системи», Міністерством цифрової трансформації, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації проводить технічні роботи з підключення до цих трьох реєстрів.

«Для здійснення автоматизованої перевірки даних в деклараціях НАЗК підготувало та впровадило у січні 2019 року спеціальну програму – Систему логічного та арифметичного контролю. Зміни до закону «Про запобігання корупції», які набули чинності 18 жовтня, забезпечили НАЗК автоматизованим доступом до реєстрів, в яких міститься великий об’єм важливої під час перевірки декларацій інформації – Спадкового реєстру, Єдиного реєстру довіреностей і Реєстру актів цивільного стану», – йдеться повідомленні.

В НАЗК уточнили, що декларації, які автоматично визначаються системою як такі, що мають найбільше корупційних ризиків, потрапляють у так звану «червону зону» для проходження процедури повної перевірки. Це переважно декларації осіб, які обіймають відповідальне або особливо відповідальне становище.

У відомстві наголошують, що ранжування декларацій Системою логічного та арифметичного контролю здійснюється повністю автоматично та без втручання працівників НАЗК, що повністю виключає корупційну складову.