У школах Світловодська усе ще немає тепла / фото: УДСНС

У Світловодську Кіровоградській області через відсутність тепла внаслідок аварії на тепломережі більшість шкіл не можуть повністю відновити навчальний процес після вимушених канікул.

Читайте такожПроблеми з опаленням залишаються у трьох областях та Києві - Мінрегіон

Як повідомили кореспонденту УНІАН в управлінні освіти Світловодського міськвиконкому, сьогодні, 5 грудня, у школах міста частково відновився навчальний процес після вимушених канікул.

Відео дня

Зокрема, у 5-х з 9-ти шкіл міста відновили навчання лише у 9-х та 11-х класах. Повноцінно відновили навчання три школи. В одній з шкіл (№8), яка має автономне опалення, навчальний процес не переривався.

«Сьогодні у частині шкіл розпочався навчальний процес лише у старшокласників. Наразі ми не знаємо, коли зможемо відновити навчання в усіх школах. На жаль, це регулюється в ручному режимі», – зазначив головний спеціаліст управління освіти Сергій Добролевський.

Він додав, що наразі температурний режим у класах складає близько 17 градусів, опалюють приміщення і за допомогою обігрівачів.

Як повідомляв УНІАН, через заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» СП ТОВ «Світловодськпобут» не змогло вчасно отримати номінацію на газ і розпочати опалювальний сезон у Світловодську Кіровоградської області. Без тепла залишилися близько 50 тисяч жителів міста.

15 листопада підприємство «Світловодськпобут» уклало договір реструктуризації заборгованості з «Нафтогазом» та отримало номінацію на газ.

18 листопада розпочали роботу всі шість котелень підприємства «Світловодськпобут», однак виникло багато поривів на тепломережі.

18 листопада розпочали роботу всі шість котелень підприємства «Світловодськпобут», однак виникло багато поривів на тепломережі. У зв’язку з цим з 18 листопада учнів шкіл міста відправили на вимушені канікули.

24 листопада у місті оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.