Ілюстрація / REUTERS

На Львівщині затримано керівника обласного комунального лісогосподарського підприємства, який підозрюється у систематичному вимаганні хабарів від керівників районних підрозділів.

Про це йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

Згідно з повідомленням, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області 13 січня затримано керівника лісогосподарського підприємства та його підлеглого, які, за версією слідства, можуть бути причетні до налагодження схем з отримання хабарів та незаконної реалізації деревини.

Відео дня

Читайте такожНа Чернігівщині горить ліс на території військового полігону

За даними слідчих, директор обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства систематично вимагав у підлеглих хабарі за лояльне ставлення і сприяння щодо їх перебування на посадах.

«Щомісяця керівники дочірніх підприємств мали «передавати» для нього орієнтовно 30-40 тис. грн за рахунок незаконної реалізації деревини», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головного фігуранта та підлеглого було затримано під час передачі 17,8 тис. грн та 300 доларів чергового щомісячного «траншу».

Вирішується питання про оголошення їм підозри, обрання запобіжного заходу і відсторонення від посад.

Кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України розслідується Нацполіцією за процесуального керівництва прокуратури Львівської області.

Також встановлюється причетність до злочину інших осіб.

У свою чергу прокурор Львівської області Ірина Діденко у Facebook повідомила, що мова йде про керівника «Галсільлісу».

Наразі генеральним директором підприємства є Володимир Мельник.

Довідка. Обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс» є засновником 18 дочірніх лісогосподарських підприємств Львівщини. Дочірні підприємства розділені на 44 лісництва. У лісах дочірніх підприємств області виділено 11 об'єктів і територій природно-заповідного фонду.