Суд по справі "стіни" сьогодні не відбувся / фото УНІАН

Підготовче засідання суду у справі про розтрату коштів, виділених на облаштування «стіни» на російсько-українському кордоні, призначене на 15 січня, не відбулося.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

«У середу, 15 січня, у Вищому антикорупційному суді заплановано підготовче судове засідання у справі про розтрату коштів державного бюджету, виділених для інженерно-технічного облаштування російсько-українського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим. Однак зазначене засідання не відбулося у зв'язку з неявкою до суду двох обвинувачених нібито з причини їх перебування на лікарняному», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, через зайнятість в інших процесах на засіданні були відсутні і двоє захисників по цьому провадженню.

Читайте такожУ ДПСУ розповіли, скільки осіб підозрюються у незаконному відвідуванні окупованого Криму 

Зважаючи на відсутність зазначених учасників процесу, колегія суддів ВАКС вирішила перенести розгляд справи на 10:00 5 лютого.

Як повідомляв УНІАН, досудове розслідування за фактом розтрати коштів в ході реалізації проекту «Стіна» здійснювалося з березня 2016 року.

13 червня 2019 року САП спільно з детективами НАБУ завершили досудове розслідування у даному кримінальному провадженні. Обвинувачення пред’явили трьом посадовим особам Держприкордонслужби, трьом директорам фірм підрядників та двом посередникам, загалом перед судом постануть 8 осіб.

У ході розслідування встановлено, що посадовці прикордонної служби за пособництва та співучасті із суб’єктами господарської діяльності заволоділи бюджетними коштами, чим спричинили збитки державі на загальну суму 16 млн 688 тис. грн.

Також, за даними слідства, службові особи ДПСУ провели видатки на реконструкцію приміщень у Харківській авіаційній ескадрильї під службові приміщення, чим допустили нецільове використання бюджетних коштів на загальну суму 13 млн 212 тис. грн.

За епізодом створення фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, через які виводилися кошти, державі заподіяно майнову шкоду в розмірі 10 млн 372 тис. грн.

Обвинувальний акт було скеровано до Дарницького районного суду міста Києва для розгляду по суті.