Внаслідок пожежі загинули 16 осіб, ще 30 - постраждали / фото УНІАН

Київський районний суд Одеси помістив під нічний домашній арешт підозрювану в халатності завідувачку господарської частини коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де в грудні 2019 року через пожежу загинуло 16 осіб.

Як повідомили УНІАН у суді, запобіжний захід обрано сьогодні.

Читайте такожПроведення експертиз у справі про пожежу в одеському коледжі ще не завершене – поліція

Відео дня

За версією слідства, в 2014 році була проведена планова перевірка навчального закладу співробітниками ДСНС, які склали акт про грубі порушення законодавства з пожежної безпеки та винесли припис про їх усунення.

Зазначається, що з цими документами ознайомили відповідальну за дотримання правил протипожежної безпеки особу – завідувачку господарської частини.

Однак, за даними правоохоронців, завгосп не вжила заходів з фактичного усунення наявних порушень і не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів і персоналу в день трагедії.

Підозрювана Тетяна Хомич стверджує, що до її обов'язків входив лише контроль за дотриманням санітарних норм (чистоти) у навчальному закладі, а також забезпечення канцтоварами, а пожежна безпека - поза її компетенцією.

Як стверджує представник захисту, за протипожежну безпеку був відповідальним інший співробітник коледжу.

Розглянувши клопотання, суддя частково його задовольнив - Хомич обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на строк 60 діб із забороною залишати місце проживання з 22:00 до 6:00.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Внаслідок пожежі загинули 16 осіб, постраждали понад 30 осіб.

Урядова комісія назвала причиною пожежі в коледжі займання побутового електрообладнання.

Правоохоронці оголосили про підозру в службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі, завгоспу навчального закладу і колишньому начальнику ГУ ДСНС в Одеській області Віктору Федорчаку.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Крім того, в зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

У зв'язку з пожежею були звільнені начальник Головного управління ДСНС в Одеській області Федорчак та його заступник Михайло Вовк.