Ілюстрація / REUTERS

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Апарат РНБО співпрацюватиме з найбільшими приватними компаніями у протидії кіберзагрозам.

Як повідомляє прес-служба РНБО, про це йшлося під час зустрічі Данілова і представників найбільших міжнародних компаній, які спеціалізуються на кібербезпеці.

«Така співпраця відбуватиметься на постійній основі на платформі Національного координаційного центру кібербезпеки (робочого органу РНБО України) та представників американських компаній-виробників технологій та обладнання для кібербезпеки та захисту: Cisco, Fortinet, IBM, MicroFocus, Microsoft та ізраїльської Radware», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Втручалися у внутрішні справи інших країн": Facebook видалив мережу акаунтів, пов’язаних зі спецслужбами РФ

Данілов наголосив на необхідності розробки ефективних механізмів такого співробітництва та висловив готовність надавати всебічну підтримку цьому процесу.

«Кібербезпека не є проблемою кожної окремої держави. У разі виявлення загрози ми розуміємо, що вона може зачепити не одну окремо взяту країну. Спільними зусиллями боротися з такими загрозами набагато ефективніше. Тому нині нам необхідно налагодити механізм співпраці у питанні захисту від кіберзагроз», - зазначив секретар РНБО.

Зазначається, що під час зустрічі співробітники Апарату РНБО презентували можливості НКЦК та обговорили питання обміну передовим досвідом у забезпеченні кібербезпеки. Крім того, сторони обговорили співпрацю РНБО з приватними міжнародними компаніями для розбудови технічного майданчику НКЦК.