ДБР розслідує побиття військовослужбовця на Донбасі, що призвело до його смерті / фото УНІАН

Держбюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт стосовно командира підрозділу однієї із військових частин ЗСУ, який звинувачується у нанесенні смертельних травм підлеглому.

Читайте такожКількість озброєння у бойовиків на Донбасі затьмарює багато європейських армій - Кислиця

Як повідомляється на сайті ДБР, військовослужбовець  обвинувачується у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого та перевищенні влади військовою службовою особою (ч. 2 ст. 121 та ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську.

Встановлено, що в липні 2016 року командир одного із військових підрозділів, під час виконання завдань на території проведення ООС (на той час АТО) у Донецькій області, через невдоволення порушенням військової дисципліни підлеглим застосував до нього фізичне насилля під час шикування особового складу.

В результаті так званого “виховного процесу”, потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер у військовому шпиталі.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Напередодні в ході ранкового наступу російських окупаційних військ в Луганській області загинув гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади Максим Хитайлов.