Депутати просять звільнити Сивоху  / фото УНІАН

19 народних депутатів від "Слуги народу" просять секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова звільнити Сергія Сивоху з посади його позаштатного радника.

Про це народний депутат від фракції "Слуга Народу" Єгор Чєрнєв повідомив у Facebook.

Читайте такожСкандал з Сиховою: прокуратура хоче оскаржувати запобіжний захід підозрюваним

Відео дня

"Звернувся з депутатським зверненням до секретаря РНБО Олексія Данілова з проханням звільнити його радника Сергія Сивоху", - написав він та подякував колегам із фракції, які підтримали його звернення.

"Насправді тих, хто не згоден із Сивохою та не хоче нічого чути про "внутрішній конфлікт", набагато більше, але не всі встигли фізично поставити свій підпис", - повідомив Чєрнєв.

Він оприлюднив список народних депутатів, які поставили підписи під зверненням. Це, зокрема Дмитро Гурін, Гео Лерос, Андрій Мотовиловець, Микита Потураєв, Богдан Кицак, Юрій Камельчук, Вікторія Подгорна, Богдан Яременко, Тетяна Циба, Ігор Василів, Єлизавета Ясько, Єлізавета Богуцька, Олександр Маріковський, Ганна Бондар, Олександр Трухін, Олексій Жмеренецький, Максим Дирдін та Віталій Безгін.

Як повідомляв УНІАН, раніше Сивохо в ефірі телеканалу "НАШ" висловив думку, що в напрямку вступу України в НАТО нічого не відбувається. "Так, є прагнення. Так, воно може бути закріплено в офіційних документах, але нічого такого не відбувається. Наприклад, в НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом. У нас, на жаль, є бойові дії", - заявив Сивохо.

12 березня під час презентації Національної платформи примирення і єдності у виставковому центрі "Парковий" в Києві сталася перепалка, під час якої штовхнули Сивоху. 15 осіб доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк 4 років.

13 березня суд обрав запобіжні заходи підозрюваним: Олександру Демидову - у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Сергію Тамаріну і Юрію Каплі - у вигляді особистого зобов’язання.