REUTERS

«Клопотання захисту задоволено. Питання про підсудність вирішуватиметься Ростовським обласним судом», - написав Фейгін.

Як повідомляв УНІАН, 16 липня Савченко звернулася в Генпрокуратуру РФ з проханням перенести розгляд її справи із суду Донецька Ростовської області. Савченко зазначила, що проведення суду в безпосередній близькості до зони конфлікту на Донбасі становить небезпеку для неї, її адвокатів і сім'ї.

Читайте такожУкраина может выступить третьей стороной в деле ЕСПЧ о незаконном удерживании Савченко в РФ - правительственный уполномоченный

Відео дня

Довідка УНІАН. Савченко минулого літа викрали терористи на Донбасі і перевезли в Росію. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їх смерті.

26 жовтня 2014 року на позачергових виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина». Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

Московський міський суд 10 червня 2015 року за клопотанням Слідчого комітету РФ продовжив термін арешту Савченко до 30 вересня.

Читайте такожАдвокат Савченко не исключает, что российский суд вынесет его подзащитной максимальный приговор

В обвинувальному висновку у кримінальній справі стосовно Савченко йдеться про звинувачення у замаху на вбивство та вбивство.

За даними адвоката льотчиці, їй загрожує максимальний термін ув'язнення - 25 років.

Сьогодні, 30 липня, Савченко доставили в Донецький міський суд Ростовської області Росії на попереднє слухання у порушеній проти неї кримінальній справі.