mil.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час брифінгу.

Зокрема, говорячи про матеріально-технічне забезпечення Збройних сил України, Мехед зазначив, що річним планом закупівель на поточний рік за напрямом тилового забезпечення планується централізовано поставити товарів і послуг для ЗСУ на суму понад 7 млрд грн.

Читайте такожМіноборони підготувало стратегічні документи оборонного планування

Відео дня

На сьогоднішній день, сказав він, укладено 495 договорів та додаткових угод на суму 5 млрд 600 млн грн. Зокрема, 43 договори на постачання паливно-мастильних матеріалів загальною сумою близько 2 млрд грн; 336 договорів та 48 додаткових угод на закупівлі речового майна на суму близько 2 млрд грн; 54 договори та додаткові угоди щодо надання послуг з харчування на суму понад 1,5 млрд грн.

Читайте такожСім'ям загиблих учасників АТО виплачено понад 465 мільйонів гривень

Як повідомляв УНІАН раніше, Міністерство оборони продовжує роботу по переводу системи забезпечення військ на стандарти НАТО. Зокрема, затверджено ряд наказів про використання угод по стандартизації в НАТО. Це "Методи балістичних випробувань персональних броньованих засобів захисту та бойового обмундирування", "Захист очей військовослужбовців"; "Маркування розмірів для взаємозамінності бойової взуття".