REUTERS

Сьогодні Україна відзначає 24-ту річницю проголошення своєї незалежності.

В цей день 24 роки тому Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки прийняла Акт про проголошення Незалежності України.

1 грудня 1991 року на референдумі 90% українців проголосували за незалежність України.

У Києві святкування розпочнеться з церемонії покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. У церемонії візьмуть участь президент України Петро Порошенко та інші високопосадовці.

О 10.00 на Хрещатику відбудеться Марш Незалежності. У марші беруть участь 2 300 військовослужбовців, зокрема, учасники АТО і курсанти ВНЗ Міністерства оборони та інших силових відомств.

На параді не будуть використовувати військову техніку.

Марш Незалежності закінчиться виконанням зведеним духовим оркестром Збройних сил фрагментом увертюри Миколи Лисенка до опери "Тарас Бульба".

О 13.00 творчі колективи мистецьких навчальних закладів візьмуть участь у святковому концерті на головній вулиці столиці.

О 16.30 на Хрещатику розпочнеться гала-концерт.

Крім того, цього дня на Співочому полі відбудеться концертна програма за участю майстрів мистецтв і художніх аматорських колективів Києва.

На Михайлівській площі проведуть захід «День Незалежності з добровольцями й волонтерами», пройдуть виставки, майстер-класи та концерт «Пісні Героїв».

Завершиться святкування о 21.00 на Майдані Незалежності концертом всесвітньо відомого оркестру I,CULTURE ORCHESTRA.

Також цього дня у столиці відбудеться ряд інших культурно-мистецьких та спортивних заходів.