REUTERS

Про це повідомила начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян та організації надання муніципальних послуг адміністрації Мурманська Олена Калініна, передає FlashNord.

«Є розпорядження уряду Росії про закриття всіх пунктів тимчасового перебування біженців до 31 грудня 2015 року», - зазначила вона.

Калініна додала, що з моменту початку конфлікту в Україні в Мурманськ прибули близько 550 біженців, більшість з яких стали на облік в ФМС, знайшли роботу і знімають житло".

Відео дня

За даними глави Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії Костянтина Ромодановського, в Росії перебуває понад 1 млн біженців з України.

Читайте такожНові міграційні правила РФ для українців покликані дестабілізувати ситуацію в Україні - "Українці Москви"

Довідка. З квітня 2014 року до ФМС РФ за тимчасовим притулком або статусом біженців звернулися 404 тис. українців, 265 - за дозволом на тимчасове проживання. 152 тис. українських громадян набули трудові патенти. За словами заступника глави ФМС Росії Вадима Яковенка, зараз понад 600 тис. українських мігрантів порушують режим перебування в РФ. Всього, за його даними, на території РФ знаходиться 2,6 млн громадян України, з них з південного сходу країни приїхало близько 1 млн осіб. 29 жовтня ФМС опублікувала проект постанови уряду, згідно з яким з федерального бюджету має бути додатково виділено 736 млн руб. на соціально-побутове облаштування біженців з України з 1 жовтня по 31 грудня 2015 року.

З 1 листопада для громадян України скасувала пільговий режим перебування на території Росії: пільговий 90-денний період перебування в країні більше не буде продовжуватися.