лгбт львов / Фото УНИАН

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вчорашні події у Львові - наслідок добре спланованої операції. Учасники з обох сторін виступили свідомими чи несвідомими учасниками "картинки". Напередодні заходу я попередив голову ОДА про те, що мета провокації - міжнародна дискредитація України і попросив вчинити усі дії в межах його повноважень, аби не допустити цього сценарію. Знаю, що він обговорював цю ситуацію з СБУ. Сподіваюсь, зробили все, що могли. Слава Богу, ніхто не постраждав. Є репутаційні втрати", - зазначив мер Львова.

Читайте такожПайетт засудив зрив "Фестивалю рівності" у Львові

Відео дня

Він також додав, що рішення суду про заборону проведення 19 березня будь-яких масових заходів біля Львівського оперного театру було правильним.

"Бо прямі зіткнення і кров на вулицях Львова - це те, чого хотіли наші недруги", - переконаний Садовий.

лгбт львов / Фото УНИАН

Як повідомляв УНІАН, 16 березня Львівська міська рада заявила, що вважає недоцільним проведення в місті пішого ЛГБТ-квесту, який на 19 березня анонсували організатори "Фестивалю рівності".

Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення ЛГБТ-квесту на площі перед оперним театром.

Представники співтовариства вирішили провести свою конференцію у готелі "Дністер". Пізніше біля цього готелю зібралися чоловіки у балаклавах, потім через повідомлення про мінування готелю учасників акції було евакуйовано на автобусах правоохоронців. При виїзді від готелю невідомі в балаклавах закидали камінням і петардами автобуси, в яких перебували учасники і організатори фестивалю. Ніхто з них не постраждав.

Читайте такожЄпископ УПЦ виступив проти фестивалю гомосексуалістів у Львові

За даними правоохоронців, поліція не затримувала людей, які кидали каміння в автобуси, обмежившись профілактичними бесідами.

В українському представництві міжнародної правозахисної організації Amnesty International наголосили, що заяви влади щодо ЛГБТ заохочують праворадикалів до насильницьких дій проти представників спільноти.