Журналіст вів зйомки бойових дій в районі Донецького аеропорту / фото УНІАН

У Харківській області прикордонники затримали українця, який працював на медіа-ресурси незаконних збройних формувань. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"У Харківській області в рамках проведення спільної прикордонної операції "Кордон-2017" в 10 метрах від державного кордону прикордонники відділу "Дергачі" затримали громадянина 1983 року народження. Зупинили чоловіка в напрямку українського населеного пункту Грани і російського Червоний Хутір. Уродженець Донецької області намагався потрапити на територію Росії поза пункту пропуску", - повідомили в прес-службі.

Читайте також"Суд" у Криму на три місяці залишив під вартою "затриманого помилково" громадянина України - адвокат

Відео дня

Прикордонники встановили, що українські правоохоронці мають відносно затриманого відомості про його можливу причетність до незаконним збройним формуванням.

"Під час бесіди чоловік розповів, що проводив пропагандистську діяльність на медіа-ресурсах російських найманців в Донецькій області. Зокрема він здійснював зйомки бойових дій в районі Донецького аеропорту і в місті Краматорськ протягом 2014-2015 років, записував інтерв'ю бойовиків, у тому числі керівника підрозділу "Сомалі" з позивним "Гіві", а також готував інформаційні матеріали для різних радіо - та інтернет-ресурсів", - повідомили у ДПСУ.

Після складання адміністративних документів затриманого передали представникам СБУ. Подальшу його долю вирішить суд.

Нагадаємо, раніше на Харківщині затримали автомобіль з контрабандою майже на мільйон гривень.