чемпіонат проходить в рамках дводенного свята

Сьогодні у Житомирі у торговому центрі «Метро» розпочав роботу другий відкритий чемпіонат кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 2.0».

Як передає кореспондент УНІАН, чемпіонат проходить в рамках дводенного свята «GastroCity in Zhytomyr 2017».

Захід приурочено до професійного свята кулінарів, яке щорічно відзначають 20 жовтня (свято було засноване конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році - УНІАН).

Відео дня
У Житомирі стартував другий відкритий чемпіонат кулінарного мистецтва 'Battle Chefs 2.0' (фото)

Як зазначив, відкриваючи чемпіонат, голова Житомирської обласної асоціації кулінарів України Віктор Фіалковський, свято проводять для пропагування раціонального, дієтичного та дитячого харчування.

У Житомирі стартував другий відкритий чемпіонат кулінарного мистецтва 'Battle Chefs 2.0' (фото)

Він уточнив, що в рамках чемпіонату відбудуться майстер-класи зі стародавньої української кухні, з приготування став із птиці, оригінальних блюд з риби та морепродуктів, тощо.

У Житомирі стартував другий відкритий чемпіонат кулінарного мистецтва 'Battle Chefs 2.0' (фото)

Також в рамках заходу пройдуть практичні змагання кулінарів з приготування ресторанних десертів та суші, з молекулярної кухні.

«В рамках практичних змагань офіціантів відбудуться й «сервіс-класи» із сервірування тематичного святкового столу, зі складання серветок та подачі вина», - повідомив Фіалковський.

У Житомирі стартував другий відкритий чемпіонат кулінарного мистецтва 'Battle Chefs 2.0' (фото)

Він також представив поважне журі конкурсу, до якого увійшли відомі українські ресторатори, викладачі ресторанного бізнесу, технологи, приватні підприємці.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні і завтра у Житомирі проходитиме кулінарне свято «GastroCity in Zhytomyr 2017». Окрім майстер-класів відомих кулінарів та дефіле в кулінарному одязі, в рамках цього заходу проведуть презентацію туристичного потенціалу Житомирщини.