Великий торговельний центр FM горів сьогодні на Ялтинській об`їзній в Сімферополі.

Як передає кореспондент УНІАН, з будівлі було евакуйовано близько 200 осіб.

За попередніми даними, жертв і потерпілих немає, повідомив помічник начальника Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в Криму Володимир ІВАНОВ.

Відео дня

Виклик до МНС надійшов о 17.05. «Коли прибули перші підрозділи і провели розвідку, то було оголошено підвищений номер виклику», - сказав В.ІВАНОВ.

До моменту приїзду пожежників площа займання перевищила 1000 квадратних метрів. «Вогонь дуже швидко розповсюджувався по зовнішній обробці споруди, там була реклама. Горів дах. Техніка була розставлена практично по всьому периметру будівлі», - повідомив представник МНС.

До місця пожежі стягнули 18 пожежних автомобілів, 4 одиниці допоміжної техніки. Чергували 4 бригади швидкої допомоги та співробітники ДАІ.

«Перші нюанси у нас були пов`язані з тим, що в магістральній водопровідній мережі не було потрібного тиску. Після вказівки, хвилин за 10-15 дали необхідний тиск, і ми приступили до нормальної організації роботи з гасіння пожежі», - повідомив В.ІВАНОВ.

Пожежу вдалося локалізувати. «Наразі триває гасіння окремих вогнищ спалаху. Площа пожежі перевищила 4 тисячі квадратних метрів. Жертв і потерпілих поки що немає. Дай Боже, щоб воно так і було. Здійснюємо зараз моніторинг. Людей в залах перебувало досить-таки багато», - сказав помічник начальника кримського Главку МНС.

У будинку ТЦ три поверхи. На першому розміщувався продовольчий супермаркет, на другому - бутіки, на третьому - супермаркет побутової техніки і меблевий салон. «Найбільше не пощастило меблевому салону і супермаркету побутової техніки. Третій поверх практично весь вигорів», - повідомив В.ІВАНОВ.

Причина пожежі поки не встановлена. «Відпрацьовуються одразу кілька версій: від замикання електропроводки, спалаху сміттєвих контейнерів, що стояли на вулиці, і, звісно, буде розглянуто решту версій, які виникнуть в ході слідства», - додав помічник начальника Головного управління МНС в Криму.