У Вінницькій області в 2009 році з незаконного обігу вилучено понад 42 тонни самогону.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Вінницькій області.

Згідно з повідомленням, порушено 368 кримінальних справ за порушення антиалкогольного законодавства, притягнуто до відповідальності майже 29,5 тисячі осіб.

Відео дня

За даними ГУ МВС, завдяки проведенню на Вінниччині широкомасштабної антиалкогольної кампанії вдалося досягнути на 15,7% зменшення злочинів, скоєних в стані алкогольного сп’яніння.

Вже цього року співробітники міліції в селі Джурин Шаргородського району припинили діяльність чергової торгової точки, де підпільно реалізовували самогон. 35-річна продавець місцевого магазину торгувала забороненим товаром, який зберігався у 6-літрових пластикових пляшках для питної води. Правоохоронці під час перевірки виявили в торговельному закладі 63 літри приготовленого до продажу самогону.

За словами дільничного інспектора міліції Сергія ПАТЛАТЮКА, який виявив підпільну точку торгівлі забороненим спиртним, самогон в магазин постачала його власниця, приватний підприємець з Вінниці. Де виготовляли товар, наразі з’ясовується. Починаючи з листопада минулого року дільничний інспектор чотири рази складав адміністративні протоколи за фактом продажу у цьому магазині самогону місцевим жителям.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи відповідно до ст.203 КК України (заняття забороненими видами господарської діяльності).