Кримські та російські співробітники правоохоронних органів затримали в Ростові-на-Дону (РФ) активного учасника організованого злочинного угруповання «Сейлем», який 16 років перебував у розшуку після замаху на гендиректора великого ялтинського підприємства.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі кримської міліції.

Чоловік входив у бригаду «сейлемських» кілерів. Вбивство вони вирішили здійснити на трасі Ялта-Севастополь, біля повороту на селище Гаспра.

Відео дня

«Заздалегідь заховали поряд у лісопосадці автомати Калашникова. У призначений день прибули до ораного місця на двох «Жигулях». Коли повз проїздив мікроавтобус «Тойота» з гендиректором, його водієм і ще одним пасажиром - жінкою, кілери, які вискочили із засідки, відкрили вогонь і перетворили автобус на решето. У повній впевненості, що всі, хто був у «Тойоті», мертві, злочинці зникли з місця події. Всі три пасажири мікроавтобуса, хоча й дістали тяжкі поранення, однак вижили», - говориться в прес-релізі.

Міліція вийшла на слід учасників нападу. Трьох затримали відразу, двом вдалося втекти.

Перший час утікач переховувався в Підмосков`ї, потім перебрався до Ростова-на-Дону, зайнявся бізнесом, перевіз туди дружину з маленьким сином.

Затриманому 42 роки.

У минулому він активний учасник ОЗГ «Сейлем» і студент факультету фізичного виховання Сімферопольського держуніверситету.

Як повідомлялося, в 1990-х роках ряд організованих злочинних угруповань, серед яких найбільшими були «Сейлем» і «Башмаки», вели перерозподіл сфер впливу на кримському півострові.