Сергій Чекашкін. Фото з сайту turbo-garage.com.ua

Державтоінспекція столиці звертається до учасників запланованих на ніч п’ятниці вуличних перегонів пам’яті загиблого Сергія Чекашкіна, зважити на те, що подібні заходи, якщо на їх проведення немає дозволу, є незаконними.

Про це УНІАН повідомили в УДАІ Києва.

У Державтоінспекції зазначили, що такі правопорушення, а саме – перешкоджання руху транспортних засобів, відповідно до частини 3 статі 122 Адміністративного кодексу України, караються штрафом в розмірі від 525 до 680 гривень. Якщо ж рух транспортних засобів взагалі буде заблоковано, то тоді в відповідності до статті 279 Кримінального кодексу України вже настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не лише штрафні санкції, а й обмеження волі на строк до трьох років.

Відео дня

Зважаючи на все вище перераховане, управління ДАІ Києва застерігає як організаторів, так і учасників незаконних вуличних перегонів відмовитися від таких незаконних дій.

Натомість УДАІ радить провести такі перегони в рамках закону, наприклад на спорткомплексі «Чайка», де всі бажаючі зможуть помірятися силами своїх транспортних засобів, не створюючи небезпеки для інших учасників дорожнього руху.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня пізно ввечері у Києві під час нелегальних автоперегонів загинув Сергій Чекашкін, директор департаменту фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Крім нього, загинули ще двоє людей.

За повідомленням очевидців, автоперегони відбувалися на вулиці Бажана у Києві, одразу за Південним мостом.