На конвейєрі, фото з сайту корпорації

Про це кореспондентові УНІАН повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

За його словами, на Луцькому заводі корпорації у вересні було випущено один (!) автобус, тоді як в аналогічному місяці минулого року корпорація випустила 77 автобусів. На потужностях Черкаського заводу у вересні п.р. випущено 26 комерційних автомобілів проти 75 минулого року.

«На жаль, статистика виробництва дуже сумна, у вересні ми не виготовили жодного легковика, хоча маємо у своєму розпорядженні потужності, збудували завод потужністю 150 тисяч легкових автомобілів на рік», - сказав С.Красуля.

Відео дня

Він також наголосив, що уряд повинен розробити ефективні механізми щодо захисту українського автопрому, оскільки на сьогодні вигідніше імпортувати автотранспорт, аніж виробляти.

Як повідомляв УНІАН, корпорація «Богдан» за 8 місяців 2012 року скоротила випуск легкових авто на 28,7% - до 9661 одиниці. Загальне виробництво автотранспорту за 8 місяців 2012 року скоротилося до 10716 одиниць з 13951 одиниці у січні-серпні 2011 року.

Збитки «Автомобільної компанії «Богдан Моторс» (раніше «Луцький автомобільний завод»), що входить до корпорацію «Богдан», за підсумками 8 місяців поточного становили 66,4 млн. грн.

Довідка УНІАН. Корпорацію "Богдан" створено в лютому 2005 року з метою реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів всіх типів. На першому етапі корпорацію контролював Петро Порошенко, але з кінця 2008 року контроль перейшов до рук менеджменту «Богдана» і групи українських банків.

На сьогодні корпорація має два сучасні заводи: з виробництва легкових автомобілів у Черкасах потужністю 120-150 тис. автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом), а також автобусів і тролейбусів у Луцьку - потужністю 6 тис. штук.