Андрій Ахматов / Фото : Вконтакте

Про це УНІАН повідомив керівник Луганської обласної організації «Дорожнього контролю» Олександр Кузнєцов.

За його словами, сьогодні вночі на стоянці громадського транспорту невідомі спалили автомобіль (ВАЗ-2109) активіста «Дорожнього контролю» Андрія Ахматова.

О. Кузнєцов розповів, що минулого тижня троє представників організації, з ним, зокрема, зустрічалися з начальником ГУ МВС України в Луганській області Євгеном Польським, заявивши про наростаючий тиск з боку співробітників міліції на активістів організації і їхніх близьких родичів. У ході зустрічі активісти заявили, що все, що відбувається, «складно пояснити випадковістю і якщо не припиниться тиск, вони будуть змушені закрити організацію і поінформують про це міжнародну громадськість».

Відео дня

До зустрічі з Є. Польським, на початку квітня, активісти «Дорожнього контролю» також звернулися до нього з відкритим листом, в якому закликали сприяти врегулюванню конфлікту, пов'язаного з їхньою активною громадянською позицією.

О. Кузнєцов також повідомив, що за два дні до підпалу машини А. Ахматова, активісти «Дорожнього контролю» виступали в прямому ефірі луганського телеканалу «ІРТА», де обговорювали ситуацію на дорогах області, випадки тиску на активістів організації.

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня в Рубіжному Луганської області керівника Луганської обласної організації «Дорожнього контролю» Олександра Кузнєцова було побито.

Також 4 квітня в Луганську невідомі зловмисники намагалися підпалити будинок місцевого активіста «Дорожнього контролю».