Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник начальника відділу управління політики безготівкових розрахунків департаменту платіжних систем Національного банку України (НБУ) Тетяна Коваленко.

За словами представника НБУ, загальна кількість електронних грошей в обігу в Україні в першому кварталі 2013 року, порівняно з показником першого кварталу 2012 року, збільшилася на 42,5% - до 7,422 млн. грн.

Як повідомила Тетяна Коваленко, випуск електронних грошей у першому кварталі 2013 року здійснювали 11 банків - членів Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП). Наразі регулятор погодив правила українських систем електронних грошей «Максі», «MoneXy» і «Глобалмані», а також міжнародної платіжної системи Visa International. За її словами, лідером за обсягом використання електронних грошей є система «Глобалмані».

Відео дня

На цю тему: НБУ пропонує обмежити операції з електронними грошима

Як повідомляв УНІАН, НБУ погодив правила систем електронних грошей «Максі» (емітент - «Альфа-банк») і «MoneXy» (емітент - «Фідобанк»), а також видав ліцензію на грошові перекази без відкриття рахунків у платіжній системі «Глобалмані».

Також НБУ включив до переліку банків, які відповідно до законодавства мають право на випуск електронних грошей як емітенти в Національній системі масових електронних платежів (НСМЕП), банки «Імексбанк», «Оксі Банк», «Львів», «Фолькс-банк», «ЧБРР», «Полікомбанк», «Меркурій», «Демарк», «Хрещатик», «Експрес-банк», «Кредит Вест Банк», «КІБ», «МІБ». Як емітенти за системою Visa International до переліку увійшли банки «Південний», «Кредитпромбанк», «Астра Банк», за системою «Глобалмані» - «Ощадбанк».