Кайданки

Прокуратура Києва оскаржить постанову Шевченківського райсуду про зміну запобіжного заходу членам ОЗГ, обвинуваченим у розбещенні та зґвалтуванні дітей, а також направлення справи на додаткове розслідування.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Сторона обвинувачення у суді вищої інстанції наполягатиме на незаконності, необґрунтованості прийнятого рішення та вимагатиме його скасування, наголошується в повідомленні.

Відео дня

«Адвокатами не було наведено жодного аргументу, який був би підставою для направлення кримінальної справи на додаткове розслідування. Прокуратура вважає рішення суду, який задовольнив клопотання захисту, незаконним. Ще більш невмотивованою є зміна запобіжного заходу підсудним з тримання під вартою на підписку про невиїзд», - підкреслив державний обвинувач у справі Олександр Юрченко.

Як нагадали в прес-службі, в серпні 2010 року прокуратурою Києва направлено до Шевченківського райсуду кримінальну справу за обвинуваченням ректора Київської державної академії водного транспорту в організації злочинної групи. У ході досудового слідства зібрано беззаперечні докази вини п’ятьох членів ОЗГ в утриманні місць розпусти, розбещенні та зґвалтуванні малолітніх та неповнолітніх, виготовленні та розповсюдженні порнографічної продукції.

Як повідомляв УНІАН, злочинну групу, учасники якої займались розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції, ГУБОЗ викрив у листопаді 2009 року.

Організував та очолив злочинну групу професор, ректор Київської державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного.