КПП на границе с РФ снова начали пропускать жителей приграничных районов

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумського прикордонного загону, сьогодні від Прикордонного управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації по Бєлгородській і Воронезькій областям Сумський прикордонний загін отримав чергове повідомлення, в якому зазначено, що перетинання державного кордону жителями прикордонних регіонів (Сумської та Бєлгородської областей) у місцевих пунктах пропуску (місцях перетинання кордону) здійснюється у відповідності до раніше досягнутих домовленостей. Однак, при цьому вказано, що жителі перетинають державний кордон тільки в пішому порядку, а перетинання державного кордону транспортними засобами в існуючих місцевих пунктах пропуску (місцях перетинання кордону) тимчасово призупинено.

Читайте такожРосійська митниця пояснила, чому закрито кордон для українських товарів

«Станом на 21 березня 2014 року всі місцеві пункти пропуску (місця перетинання кордону) на ділянці відповідальності Сумського прикордонного загону функціонують відповідно до раніше встановлених режимів роботи», - наголошує прес-служба сумських прикордонників.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 20 березня з 18.00 за київським часом російська сторона повідомила, що тимчасово призупиняє пропуск жителів прикордонних регіонів в місцевих пунктах пропуску. Обмеження введено у пунктах пропуску Харківської, Сумської та Луганської областей, що межують з Білгородською та Вороніжською областями. Виняток становили українські місцеві пункти пропуску «Журавлівка» та «Олександрівка» на Харківщині. У цих пунктах люди можуть перетинати кордон в пішому порядку, а в «Олександрівці» будуть пропускати ще й рейсові автобуси.