REUTERS

Про це під час прес-конференції розповіла перший заступник губернатора Луганської області Ірина Веригіна. Її цитує "Сегодня".

"У Луганську немає води. Є лише свердловини і люди стоять у черзі за водою. Немає світла. Не працює практично мобільний зв'язок. Подекуди з'являється зв'язок, але мало. У Луганську морги переповнені. Півтора місяці у морзі не було світла. Можете собі уявити, що там відбувається", - повідомила Верігіна.

Вона зазначила, що світло в будинках з'являється лише точково. Бойовики ж зосередили свої зусилля на місті Щастя, де працює ТЕЦ. За її словами, терористи планують переключити електростанцію на Луганськ, в якому ситуація катастрофічна.

Відео дня

Читайте такожПід Луганськом загинув заступник міністра оборони «ЛНР»

"У Луганську немає нічого, а взимку люди можуть замерзнути. З'являються пайки російського виробництва. Зараз розвісили листівки по місту про те, що "ЛНР" відмовляється від української допомоги і взагалі від українських товарів. Деякі підприємці їздять по харківській трасі і привозять товари. Плюс зараз почав ходити поїзд і можна привезти щось і виїхати або приїхати до Луганська", - зазначила Верігіна.

Читайте такожВибори на Луганщині можна провести лише у 5 округах з 11

Нагадаємо, у Луганську у результаті бойових дій, були виведені з ладу підстанції, що живлять місто електрикою. З тих пір подачу електроенергії через постійні артилерійські обстріли відновити так і не вдалося.