Студенти вимагають відпустити затриманого поліцією студента цього коледжу Єгора Батарона / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Під будівлею Кабінету Міністрів протестують студенти Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного з вимогою звільнити міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Про це повідомляє Громадське.

Студенти вимагають відпустити затриманого поліцією студента цього коледжу Єгора Батарона. Його затримали вчора під час сутичок з правоохоронцями. А завтра, 26 вересня, у нього мають відбутися змагання.

Відео дня

За словами студентів, протести обумовлені рішенням уряду про приєднання коледжу до університету фізичного виховання. Тому серед їхніх вимог також - скасувати реорганізацію їхнього навчального закладу. Студенти переконані, що це фактично ліквідує коледж.

Читайте такожУ Києві на території Олімпійського коледжу відбулися зіткнення: є постраждалі (відео)

Конфлікт навколо Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного: що передувало

  • Раніше студенти і викладачі коледжу проводили акції під Верховною Радою, оголосили страйк і підготували звернення до Кабміну з вимогою скасувати, на їхню думку, незаконне розпорядження про ліквідацію закладу. Також профспілковий комітет коледжу позвався до Окружного адміністративного суду Києва щодо визнання розпорядження Кабміну незаконним і скасування його.
  • 24 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження розпорядження уряду про реорганізацію Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного.
  • З відповідним позовом до Кабінету міністрів та Міністерства освіти і науки звернулась профспілка працівників та студентів коледжу.
  • На думку профспілки, рішення уряду №1083-р від 2 вересня 2020 року суперечить положенням закону України "Про освіту" та закону України "Про вищу освіту".
  • Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 17 листопада.