Ділка затримали "на гарячому" / фото ssu.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який за 25 тисяч доларів обіцяв сприяння у призначенні на керівну посаду у Національний банк України.

Читайте такожУ Києві група російських пропагандистів закликала до поділу України – СБУ (фото)Як повідомили УНІАН у прес-служба столичної прокуратури, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Згідно з матеріалами слідства, вказана особа, діючи нібито в інтересах керівництва Національного банку, вимагала вказані кошти від кандидата на посаду начальника управління Нацбанку за позитивне вирішення питання про його призначення.

Відео дня

За результатами спецоперації правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» під час одержання першої частини обумовленої суми у розмірі 15 тисяч доларів. Затриманим виявився 44-річний житель столиці, директор приватного товариства.

Відкрите кримінальне провадження / фото ssu.gov.ua

Наразі тривають заходи з встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та осіб, причетних до його вчинення.

Як повідомили в СБУ, затриманий у минулому був заступником Голови правління одного з комерційних банків.