Підприємці Чернігова вимагають поновити роботу непродовольчих ринків і ТРЦ / фото УНІАН

У Чернігові понад 100 підприємців вийшли на акцію протесту до міської ради, вимагаючи дозволу на роботу.

Читайте такожКарантин вбиває. Малий та середній бізнес готові до протестівЯк повідомляє кореспондент УНІАН, представники малого і середнього бізнесу тримали плакати з написами «Право на гідне життя», «Досить вбивати малий бізнес», «Не можете лікувати – не заважайте працювати» тощо.

За словами учасників акції протесту, чернігівські підприємці вже майже місяць не працюють через те, що місто перебуває у «червоній» зоні, натомість працюючі супермаркети не завжди дотримуються карантинних обмежень, а тому рівень захворюваності на коронавірус не зменшується. Водночас податки й орендну плату підприємці вимушені сплачувати.

Відео дня
Під міськрадою на акцію протесту зібрались понад 100 підприємців/ фото УНІАН

Як уточнила голова громадської організації «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець, підприємці Чернігова вимагають поновити роботу непродовольчих ринків і ТРЦ, що припинена, на їхню думку, незаконно; скасувати сплату єдиного податку для ІІ групи підприємців на спрощеній системі оподаткування за червень і травень та сплату податку за землю і нерухоме майно; виділити кошти з місцевого бюджету на підтримку підприємців.

На адресу місцевої влади від учасників акції протесту звучали звинувачення у бездіяльності, адже «в інших містах, де міська влада щось робить і намагається захистити бізнес, вони швидше виходять із «червоної» зони».

протест підприємців

Міський голова Владислав Атрошенко вийшов до підприємців. Він зазначив, що «червона» зона і робота міської влади жодним чином не пов'язані. На його думку, потрібен діалог, а не демарші, адже перебування у «червоній» зоні не залежить від місцевої влади, а визначається урядом. Водночас щодо скасувань сплати місцевих податків, то міський голова Чернігова зауважив, що міська влада «думає, як їх компенсувати».

Також Атрошенко повідомив, що ніби є ймовірність виходу міста й області з карантинних обмежень «червоної» зони з цього четверга.

Ситуація з COVID-19 на Чернігівщині

  • Чернігівська область з 29 березня перебуває у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

  • За минулу добу в регіоні зафіксовано 114 нових випадків коронавірусу.