У поліції розповіли, як готуються до виборів / фото УНІАН

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив про наявність інформації щодо можливих спроб зірвати анонсоване президентом Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування 25 жовтня.

Про це він сказав під час селекторної наради, повідомляє прес-служба МВС.

Читайте такожУ "Слузі народу" припустили, хто заплатить за опитування Зеленського

Відео дня

«Надходить інформація, що можливі спроби зриву опитування, яке буде проводитись одночасно з виборами. Тому ми маємо врахувати всі загрози та не допустити насильства до громадян, які будуть проводити і брати участь в опитуванні», - сказав Клименко.

Крім того, керівник поліції звернув увагу поліцейських на чітку взаємодію з органами дільничних виборчих комісій для організації супроводження, охорони документації та подальшої охорони ДВК.

«Наголошую, що поліція лишається осторонь політичних процесів. Наша основна мета – забезпечити безпеку під час проведення виборів. Поліція не надає оцінку будь-яким політичним подіям, лише попереджає можливі провокації», - сказав він.

Також Клименко підкреслив, що правоохоронці взяли під охорону 35 об’єктів, які виготовляють виборчу документацію.

Опитування українців 25 жовтня: п'ять запитань від Зеленського

  • 12 жовтня Зеленський заявив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня перед українцями буде порушено п'ять суспільно важливих питань.
  • Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, наголосили в Офісі президента.
  • 14 жовтня Зеленський назвав перше запитання із всеукраїнського опитування: «Чи потрібно запровадити довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?».
  • 15 жовтня він заявив, що друге запитання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони.
  • 16 жовтня Зеленський озвучив три фінальних запитання: «Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?»; «Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?»; «Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?».