Падіння Ан-26 - розслідування на завершальному етапі / REUTERS

Розслідування кримінальної справи щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу літака Ан-26 під Чугуєвом в Харківській області і загибель 26 льотчиків та курсантів університету Повітряних сил ім. Кожедуба, перебуває на завершальному етапі.

Читайте такожПавловського випустили з-під варти – ЗМІ

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, повідомляє прес-служба її Офісу.

Відео дня

«На особливому контролі у нас кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу літака Ан-26Ш та загибель 26 військовослужбовців. Процесуальне керівництво розслідуванням катастрофи здійснюють військові прокурори Харківського гарнізону. В цій справі окрім першочергових слідчих дій проведено допити 81 свідка, призначено та проведено понад 100 судових експертиз. Розслідування перебуває на завершальному етапі і ми сподіваємося, що невдовзі дамо суспільству відповіді», - зазначила Венедіктова, перебуваючи у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил у Краматорську.

Падіння Ан-26: що відомо про трагедію

  • Увечері 25 вересня в Харківській області під Чугуєвом під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого було 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них - технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, і неналежне технічне обслуговування літака.
  • 28 жовтня урядова комісія назвала причини катастрофи літака Ан-26Ш, головні з них - це відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів з боку посадових осіб Харківського університету, системні порушення правил виконання польотів.