Британські інструктори відновили тренування українських військових / фото mil.gov.ua

Британський спецназ відновив підготовку військових України у Києві та його околицях.

Про це The Times розказали українські офіцери.

Так, за словами капітана Юрія Мироненка, близько двох тижнів тому бійці британської спеціальної повітряної служби (SAS) у Києві навчали військових користуватися ПТРК NLAW.

Відео дня

Офіцери двох батальйонів пройшли військову підготовку у британських спецпідрозділах, одну – минулого тижня, а іншу – тиждень тому.

Міноборони Британії відмовилося підтверджувати інформацію українських командирів, посилаючись на рішення не коментувати такі операції.

Інструктори з Британії раніше вже працювали з українськими військовослужбовцями, але в середині лютого Міноборони королівства їх відкликало. У відомстві тоді заявили, що у разі конфлікту Росії та України британці не братимуть участі в боях.

Нагадаємо, в березні російська армія завдала авіаудар по Яворівському полігону - Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Тоді загинули дев'ять героїв, є десятки постраждалих. 

"Росія атакувала Міжнародний центр миротворчості та безпеки біля Львова. Там працюють іноземні інструктори. Інформація про жертви уточнюється. Це нова терористична атака на мир і безпеку біля кордону ЄС - НАТО. Необхідно здійснити заходи, аби зупинити це. Закрийте небо", - наголосив міністр оборони України Олексій Резніков.

Вас також можуть зацікавити новини: