Фото "Метінвест"

У Маріуполі закінчився регіональний відбір учасників конкурсу робітничих професій WorldSkills Ukraine, у якому школярі та молоді фахівці з усієї України змагалися у 18 компетенціях.

Суть конкурсу - дати можливість токарям, слюсарям, електромонтерам, машиністам та зварювальникам продемонструвати свої практичні навички у встановлений час.

Переможець регіонального відбору Кір'якулов Юрій прокоментував цю подію. "Навіть, якщо ти не виграєш, все одно себе покажеш. Можливо, для себе щось нове дізнаєшся. Але в моєму випадку, я сподівався перемогти і я переміг", – каже він.

Відео дня

Ректор "Метінвест Політехніки" Олександр Поважний теж прокоментував конкурс і зазначив, що вони зацікавлені в тому, щоб молодь або безпосередньо після навчальних закладів, або пройшовши певну практику на виробництві, приходила до них.

"Щоб вчилися, розвивали свої таланти і ставали успішнішими. І отримували дійсно класний кар'єрний старт", – запевнив Поважний.

Генеральний партнер WorldSkills Ukraine "Метінвест" ще раз підтверджує, що допомагає реформувати технічну освіту в країні. На сьогодні за підтримки групи реалізовано 57 професійних та 50 освітніх стандартів.