Лазуткін пояснив, чому може зʼявлятися статус "у розшуку" в додатку "Резерв+" / колаж УНІАН, фото УНІАН (Ковальчук Віктор) скріншот

У деяких військовозобовʼязаних після оновлення даних у застосунку "Резерв+" зʼявляється статус "у розшуку".

Такий статус може зʼявитися, якщо були порушені правила мобілізаційного обліку. Про це розповів в ефірі телемарафону речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

"Якщо зʼявляється статус "у розшуку", зʼясовується – чому. Все-таки є правила військового обліку і вони могли бути порушеними людиною, наприклад, якщо вона приписне колись отримала або змінила місце проживання – тоді також може вважатися в розшуку", – наголосив він. 

Відео дня

За словами Лазуткіна, якщо особа уточнює свої дані, вона виконує норму закону, і це повідомлення зникає.

Мобілізація в Україні: важливі новини

У Раді пропонують збільшити термін на оновлення військово-облікових даних громадянами з 60 днів до 150. Там це пояснюють тим, що всі люди фізично не встигнуть оновити дані і вони отримуватимуть великі штрафи. 

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував ініціативу парламентарів. За його словами, наразі загальна кількість військовозобов’язаних, які уточнили свої дані на вимогу закону, складає 1 млн. 300 тисяч, і після першої декади "динаміка цілком гідна".

Він зауважив, що якщо надалі зберігатиметься такий темп, то всі військовозобов’язані, призовники та резервісти зможуть оновити свої дані протягом 60 днів. 

Вас також можуть зацікавити новини: