Судове засідання олігарха Жеваго, що цікавого?

22.11.2023 відбулося судове засідання у ВГСУ по справі про визнання недійсним рішень загальних зборів акціонерів ПрАТ "Білоцерківська ТЕЦ" (ЄДРПОУ 30664834), яку намагаються захопитинаближені до олігарха Костянтина Жеваго особи, які називають себе "акціонерами".

Це вже не перша протизаконна "оборудка"олігарха Жеваго, за допомогою рейдерських дій "акціонери" намагаються дестабілізувати обстановку на ТЕЦ.

Учасниками даної справи, окрім скаржника-відповідача в особі ПрАТ "Білоцерківська ТЕЦ", позивачем виступає ПАТ "Росава", яка володіє 9% частки у корпоративних правах Білоцерківської ТЕЦ)та за допомогою якої Жеваго розпочав процедуру ліквідації "Білоцерківська ТЕЦ" та намагається захопити під контроль через своїх довірених осіб, серед яких, до речі, є й призначений "ліквідатор" ПрАТ "Білоцерківська ТЕЦ" М. Рабан, пише Дарниця Live.

Також третіми особами у справи на боці позивача єпредставники компаній акціонерів "MULREADY VENTURES LIMITED" (володіє 8.4% акцій) та "FROLD

PROJECT LIMITED" (володіє 8.4% акцій), підконтрольні К. Жеваго.

Участь у судових засіданнях також приймає юристЖеваго-Вигулярний І.В., який вважає себе законним керівником ПрАТ "Білоцерківська ТЕЦ".

На початку судового засідання у ВГСУпредставник "акціонерів" заявив клопотання щодо заборони журналістам проводити фото-відео зйомкусудового засідання, аргументуючи це тим, що під час судового засідання може бути оприлюднена "адвокатська таємниця", яка стосується осіб, інтереси яких він представляє та він як фізична особа не бажає цього. Проте конкретизувати, яку саме інформацію може бути розкрито і чим вона може зашкодити його клієнтам чи йому особисто, представник "акціонерів" суду не повідомив і як наслідок у задоволенні клопотання судом було відмовлено.

Поведінка представника, яка нібито "захищає законні інтереси акціонерів" одразу викликала питанняу журналістів, адже навіщо приховувати своє обличчя, якщо загальні збори, на думку "акціонерів" були абсолютно законними?

Під час розгляду касаційної скарги "по суті", першим виступив представник скаржника, який зазначив, що рішення Північного апеляційногогосподарського суду має бути скасовано у зв’язку з його незаконністю та навів конкретні докази цьому.

Після цього, суд заслухав інших учасників, які не змогли надати суду вагомі докази чи навести аргументи у протиріч вищезазначеному, після чогоколегія суддів оголосила перерву в судовому засіданні до 06.12.2023.

Враховуючи поточне ставлення національних судів до даної справи припускаємо, що існує об’єктивний ризик, щодо того, що Білоцерківська ТЕЦ перейде підконтроль рейдерів за допомогою "законного рішення"національного суду.