19 грудня в Одесі відбудеться парад тролейбусів / фото КП «Одесміськелектротранс»

В Одесі в день Святого Миколая парад тролейбусів пройде без пасажирів через пандемію COVID-19.

Як повідомили журналістам у прес-службі мерії, 19 грудня в Одесі відбудеться парад тролейбусів комунального підприємства «Одесміськелектротранс».

У святковому заході будуть задіяні вісім машин. Це моделі тролейбусів, які щодня обслуговують одеситів і гостей міста: ЗІУ-9, ЮМЗ, «Шкода», «Тролза», БКМ і «Богдан».

Відео дня

«Серед них буде і перший одеський електробус», - зазначили в мерії.

Парад стартує о 19:00 з розворотного кільця на вулиці Інглезі. Вісім прикрашених святковою ілюмінацією тролейбусів будуть рухатися за маршрутом №9: вулиця Космонавтів - Адміральський проспект - вулиця Черняховського - проспект Шевченка - Італійський бульвар - вулиця Канатна - вулиця Грецька - вулиця Рішельєвська і в зворотному напрямку.

Втім, у зв'язку зі складною епідемічною ситуацією парад пройде без пасажирів.

Читайте такожНа Одещині хочуть провести регіональний перепис населення

Коронавірус на Одещині

За інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, за останню добу в регіоні зареєстровано 885 нових випадків COVID-19, з них 438 - у одеситів. На ранок 18 грудня в Одеській області зареєстровано 61 тис. 923 випадки COVID-19. З них 28 тис. 250 осіб - жителі Одеси.

За даними на 18 грудня, на лікуванні в міській клінічній інфекційній лікарні (основна опорна лікарня регіону з коронавірусу) перебувають 273 пацієнти з COVID-19, з них 48 осіб у стані середньої тяжкості. У тяжкому стані перебувають 225 пацієнтів, з них двоє людей підключені до апаратів ШВЛ у режимі СИПАП.