Щодо чоловіків відкрито кримінальні провадження / фото УНІАН

Поліція відкрила кримінальні провадження стосовно громадян України, які намагалися перетнути кордон з Польщею з підробними сертифікатами про вакцинацію.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

"26 жовтня троє чоловіків із Житомирської області у пункті пропуску Ягодин, перетинаючи держкордон, показали прикордонникам міжнародні сертифікати про вакцинацію з ознаками підробки. Правопорушникам 43, 38 та 35 років. Громадяни мали намір відправитись на заробітки", - йдеться у повідомленні.

Нині щодо чоловіків відкрито кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України (Використання завідомо підробленого документа).

Читайте такожПідробка COVID-сертифікатів: стало відомо, скільки кримінальних справ завела поліціяПоліцейські вилучили та направили на експертизу підроблені документи. Правопорушникам доведеться сплатити судовий збір та штраф, який сягає до 850 гривень. Також чоловікам, відповідно до санкції статті, може загрожувати обмеження волі терміном до двох років.

Нагадаємо, в Україні розпочато майже 800 кримінальних проваджень за фактом підробки сертифікатів про вакцинацію.

Зазначимо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0800602019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини