У Дніпрі працює "гнівний" світлофор / скріншот

У місті Дніпро на вулиці Набережна Перемоги з’явився "розумний" світлофор – він сам зупиняє машини, водії яких перевищили дозволену швидкість руху.

Коли авто їде зі швидкістю понад 50 км/год, світлофор вмикає червоне світло, і з’являється гнівний смайл, йдеться в сюжеті "2+2".

Червоний сигнал світлофора вмикається лише на кілька секунд, щоб порушники перестали тиснути на педаль газу. Потім світлофор знову "зеленішає".

"…вулиця Набережна Перемоги… дуже жвава… кілометрова ділянка дороги має кілька нерегульованих пішохідних переходів і лише один світлофор на вимогу, тож водії тут не соромляться натиснути на газ. Щоб боротися з такими вітрогонами тут встановили "хитрий" світлофор – датчик фіксує швидкість авто…", – йдеться в сюжеті.Читайте також"Шашки" на дорогах: що відомо про нову небезпечну гру "золотої молоді" (відео)

За даними місцевих чиновників, на день світлофор "червоніє" від 100 до 300 разів. 

"Найголовніша мета (встановлення "гнівного" світлофора – Ред.) – це дисципліна водіїв щодо дотримання швидкісного режиму", – сказав директор комунального підприємства "Транспортна інфраструктура" Дмитро Герасимов.

Нагадаємо, у липні минулого року стало відомо, що в центрі Києва – біля Бессарабського ринку, світлофор показував водіям червоний сигнал у формі серця. Згодом з'ясувалося, що водії бачили на світлофорі серце через незаконно розміщену наклейку.

Вас також можуть зацікавити новини: