У Києві відбудеться Форум Громад

28 квітня у столиці представники центральної та місцевої влади разом з донорами обговорять проекти відбудови громад та шляхи подальшої децентралізації. Зустріч триватиме з 9:00 до 18:00 в CITYHOTEL (вул. Богдана Хмельницького, 56а).

Організаторами Форуму стали БФ "ГромадаХаб" разом з Офісом Конгресу місцевих та регіональних влад при підтримці Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Молдові. Організаційний партнер Форуму - Інститут Горшеніна, офіційний медіапартнер - LB.ua. Засідання Форуму транслюватимуть на порталі LB.ua та за посиланням.

На форумі зустрінуться представники влади, які відповідають за відновлення і розвиток громад і територій, представники донорських організацій, які зацікавлені в фінансуванні проектів відновлення, а також представники громад, які потребують фінансування, експертизи й зв’язків для відновлення та розвитку.

Відео дня

Донорська спільнота зможе почути запити представників громад щодо шляхів відновлення, а також озвучити основні вимоги для надання допомоги. А представники бізнесу зможуть розповісти про свої ініціативи та проекти щодо відбудови. 

На Форумі Громад буде декілька панельних дискусій:

"Ініціативи центральної влади щодо допомоги українським громадам у протистоянні агресії", де обговорюватимуться питання фінального етапу з децентралізації, а також секторальні реформи, що стосуються місцевого та регіонального розвитку. 

Модератор: Надія Петруняк, координатор комунікації реформи децентралізації

Спікери: Вячеслав Негода, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України та інші представники влади, що займаються децентралізацією і місцевим самоврядуванням.

Учасники дискусії "Голос громад і їхні запити" проаналізують реалізовані проекти з відновлення громад і територій, а також з'ясують, як громади справляються з гуманітарними викликами й протистоять агресії.

Модератор: Ігор Абрам’юк, директор з розвитку–заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад.

Спікери: представники громад, що мають успішний досвід у кризовому менеджменті та відбудові після активних бойових дій.

"Донорська підтримка українських громад" дозволить озвучити вимоги донорів до проектів розвитку територій, а також обговорити проблеми, з якими вони стикаються.

Спікери:

  • Брайан Кемпл, керівник Програми USAID DOBRE; генеральний директор Global Communities;
  • Ірина Іванова, заступниця директора компоненту раннього відновлення, Фонду "Партнерство за сильну Україну";
  • Іван Мукомель, USAID DG East.

"Роль бізнесу у відновленні громад і територій"

Модератор: Влад Голдаковський, архітектор.

Спікери: Ганна Бондар, народний депутат України та представники компаній, що беруть участь у відбудові та відновленні громад і територій.

Детальна програма форуму - за посиланням. Реєстрація на форум також доступна за посиланням