Незабаром у Дніпрі в рамках президентської програми «Велике будівництво» буде завершена реконструкція Маріїнської багатопрофільної гімназії №33, що відзначає цього року своє 156-річчя. Роботи в гімназії перебувають на завершальній стадії, повідомляється на сайті ОДА.

«Підрядникам залишилося облаштувати харчоблок, доробити внутрішню обробку і благоустрій території», - повідомляють подробиці в ОДА.

Зазначається, що в гімназії вже встановлено ​​«розумну» систему відеоспостереження з функцією розпізнавання облич і автомобільних номерів.

Відео дня

Крило, в якому ще тривають роботи, розраховане на 12 навчальних класів для занять з хімії, біології, філології, а також початкова школа. Стіни кожного з кабінетів будуть прикрашені тематичними інсталяціями, в тому числі дитячими - для молодших учнів.

У гімназії в ході реконструкції вже було капітально відремонтовано спортзал. Наразі триває облаштування харчоблоку, який зробили двоповерховим. Підвальне приміщення відведено для зберігання продуктів, а на верхньому ярусі розташувалися кухня і збільшена за площею їдальня.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, який ознайомився з ходом реконструкції гімназії, зазначив: «Дніпропетровщина демонструє потенціал якісного співробітництва області та центральної влади».

Фінансування модернізації найстарішої гімназії Дніпра, яке проходить за програмою Президента «Велике будівництво», здійснюється за кошти державного та обласного бюджетів.

«Для дітей області - сучасні і комфортні умови навчання. Це наш підхід до розвитку освітньої інфраструктури. Зокрема, Дніпровська гімназія №33 - за крок від завершення кардинального перетворення», - сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 році в Україні буде реконструйовано і побудовано 95 шкіл і 70 дитячих садків.