По рятувальниках вдарили, коли вони гасили загорання автомобіля після обстрілу / фото МВС

Сьогодні у Нікополі Дніпропетровської області під час повторного ворожого обстрілу поранено двох працівників ДСНС. 

Як поінформували у Міністерстві внутрішніх справ, опівдні до нікопольських рятувальників надійшло повідомлення про пожежу, що сталася внаслідок обстрілу. 

Також пошкоджено пожежний автомобіль / фото МВС

"Горів мікроавтобус на тимчасовій зупинці. Рятувальники приступили до його гасіння. Однак росіяни завдали повторного обстрілу", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Двоє рятувальників отримали осколкові поранення. Вони госпіталізовані до лікарні.

Також пошкоджено пожежно-рятувальний автомобіль.

Тактика повторних обстрілів росіян

Росіяни часто завдають повторних ударів по одному й тому ж місцю з невеликим проміжком часу. Ворог розраховує на нові жертви серед рятувальників та військових, які приїжджають на ліквідацію та фіксацію завданих ворожих ударів. 

До значних жертв з застосуванням цієї практики призвів обстріл у серпні Покровська на Донеччині. Ворог бив по центру міста "Іскандерами" – двічі з інтервалом у кілька десятків хвилин. Були пошкоджені дев’яти- та п'ятиповерхівки, житлові будинки у приватному секторі, готель, заклади харчування, магазини, адміністративні будівлі. Другий удар був завданий вже під час рятувальної операції. Внаслідок цього загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області, ще чимало поліцейських та рятувальників, які першими прибули на місце обстрілу допомагати людям, були травмовані.

Вас також можуть зацікавити новини: