Після звільнення Бучі весь світ дізнався про жахливі злочини росіян / фото УНІАН, Сергій Ревера

Суд визнав винними в порушенні законів і звичаїв війни 9 військовослужбовців 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35 загальновійськової армії.

Як повідомив Офіс генерального прокурора, одного з військовослужбовців РФ засуджено до 12 років позбавлення волі, чотирьох – до 11 років і 6 місяців, інших – до 11 років ув’язнення.

Прокурори довели, що засуджені під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року тримали в заручниках цивільного чоловіка, який не брав участі у бойових діях і не мав зброї.

Відео дня

"Вони не забезпечували його їжею та водою. Окупанти позбавили потерпілого можливості вільно пересуватися, зав’язували очі липкою стрічкою, зв’язували руки пластиковими хомутами та погрожували вбивством. Вони завдавали чоловіку тілесні ушкодження з метою отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно. Били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині", - йдеться в повідомленні.

Наразі російські воєнні злочинці перебувають в розшуку, додали в прокуратурі.

Війна в Україні - окупація Бучі

Як повідомляв УНІАН, на територію міста Буча на Київщині ворожі солдати увійшли в перший день повномасштабного вторгнення - 24 лютого 2022 року.

31 березня - трагічна і водночас радісна дата для українського народу. Адже саме в цей день рік тому Збройним силам України вдалося деокупувати місто від російських загарбників.

Після звільнення Бучі українці і світова спільнота дізналися про жахливі вбивства та катування місцевих мешканців армією РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: