Ще одна категорія чоловіків зможе перетнути кордон України, але для цього треба мати деякі документи / фото УНІАН, Янош Немеш

Виїзд за кордон 2023 тепер можливий ще для однієї категорії чоловіків - це люди, рідні яких забезпечували проведення Антитерористичної операції на Донбасі чи брали в ній безпосередню участь і загинули.

Такі чоловіки зможуть виїхати з України, якщо нададуть прикордонникам видані державними органами документи, які підтверджують те, що їхні рідні дійсно загинули під час безпосередньої участі в АТО або забезпечення її проведення, а також папери, які підтверджують родинні зв'язки із жертвами, розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Тепер прикордонники пропускають осіб, чиї рідні та близькі загинули під час безпосередньої участі в Антитерористичній операції або ж забезпечували її проведення. До цього фактично ця категорія осіб, зокрема, мова йде у першу чергу про чоловіків-українців, не мали можливості перетинати кордон, хоча в той же час надавалася можливість перетину кордону для осіб, чиї рідні та близькі загинули під час участі в Операції об'єднаних сил або ж під час дії воєнного стану…", - сказав він.

Важливі новини - що зараз треба знати

Виїзд за кордон чоловікам у віці від 18 до 60 років заборонили в Україні за певними винятками після того, як РФ рано вранці 24 лютого 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення на нашу територію. Варто зазначити, що обмеження на виїзд також стосуються деяких жінок-посадовців та нардепів.

14 серпня у ДПСУ повідомили, що військовозобов’язані українці, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули чи пропали безвісти під час безпосередньої участі в АТО на сході України, зможуть перетинати кордон. Таку постанову раніше ухвалив Кабмін.

Довідка УНІАН. Навесні 2014 року підконтрольні РФ бойовики захопили частину сходу України, після чого наша країна оголосила проведення АТО. Пізніше - у квітні 2018 року, замість Антитерористичної операції розпочалася ООС.

Вас також можуть зацікавити новини: