Віталій Кличко вручив нагороду президента Аллі Ландар

Як повідомлялося раніше, Президент України своїм Указом №92 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня" присвоїв директору приватного підприємства "Фірма "Петро Великий" Аллі Ландар почесне звання "Заслужений працівник сфери послуг України"  за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку і багаторічну сумлінну працю. Почесне державне звання керівнику столичної компанії присвоєно Президентом за підтримки та подання голови КМДА і Київського міського голови Віталія Кличка, Міністерства розвитку громад та територій України, а також Ради підприємців при Кабінеті Міністрів.

Віталій Кличко вручив нагороду президента Аллі Ландар

Перші привітання з високим званням надійшли від президента Світової Федерації Похоронних Виконавців (FIAT-IFTA) Марека Чичевича та Національних членів Федерації з країн Європи, США, Південно-Східної Азії та Латинської Америки. Побажавши подальших успіхів, пан Чичевич нагадав, що за кілька днів у штаб-квартирі Федерації в Амстердамі під час протокольної зустрічі буде вирішено питання рекомендації вступу делегата Алла Ландар до однієї з найавторитетніших світових професійних асоціацій у США.

Теплі привітання керівникові компанії "Петро Великий" надійшли від Українського православ’я, Ради підприємців Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства охорони здоров’я та Національної академії наук.

Відео дня

Вперше в нашій державі це звання присвоєно представникові ритуальної галузі України і відрадно, що першою цю нагороду президента отримала саме жінка. Цьому сприяла передусім активна участь Алли Ландар у роботі Всесвітньої Федерації Похоронних Виконавців (FIAT-IFTA), завдяки чому Україна увійшла до Федерації на правах Національного члена як найвищого рівня участі та представництва на рівні держави. Світовий рівень професійних зв’язків – це  співпраця на платформі FIAT-IFTA з Організацією Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у рамках програм репатріації, а також предметного вивчення і поширення історії похоронної культури різних народів та епох.

Алла Ландар відома в Україні своєю активною участю у професійних експертних і наукових дискусіях під час Світових виставок похоронної індустрії на різних континентах, а також значним управлінським і господарським досвідом із запровадження нових послуг європейського рівня сервісу в ритуальній сфері України.

Нещодавно під час церемонії прощання з видатними особами Алла Ландар запровадила нову послугу. Це книга пам’яті "Людина епохи" –  родинна реліквія і артефакт,  –  та виняткова мить, що увічнила Велич, пам'ять і любов довічно. Колеги і соратники, відомі й знані в Україні та за її межами корифеї, світила науки і культури, творці державотворення, політики і служителі культу залишають на її сторінках свої спогади, захоплення, демонструючи свою повагу, надають історичної і людської ваги вчинкам і доробку визначної особистості. Новаторство отримало схвальну підтримку громадської думки і високу оцінку суспільства, а стаття про новаторство у галузі перекладена й передрукована у сусідніх державах, демонструючи новий і гідний приклад для наслідування.

З ініціативи Алли Ландар започаткований і запроваджений новий рівень послуг під час церемоній прощання з суспільно значимими особистостями, з тими хто зробив помітний внесок в історію України: знаковими діячами держави, культури, армії та флоту, спорту, релігійними предстоятелями. Це виїзна церемонія з дизайнерським оформленням прощальної зали і місця поховання зі своїм декором, живою флористикою, професійним музичним та голосовим озвученням, сучасним ексклюзивним транспортом VIP-зразка, аксесуарами з художнім оздобленням, друком і поліграфією.

Перший в Україні посібник із підготовки спеціалістів ритуальної галузі "Похоронна справа в Україні" також виданий за сприяння і фінансування Алли Ландар. Важливо, що одним із авторів видання виступив її батько, засновник компанії і фундатор МГО "Міжнародна асоціація професіоналів похоронної справи" Петро Погребний. Сьогодні на честь батька сімейна фірма носить назву "Петро Великий".

Напередодні Алла Ландар дала життя новій ініціативі у ритуальній сфері. "Договір на поховання прижиттєвий" –  як можливість подбати про себе і своїх близьких заздалегідь.   

Очевидно, що відповідність Алли Ландар високим стандартам професіоналізму, новаторство, широке коло контактів в центральних органах виконавчої влади і серед політиків загальнонаціонального та регіонального рівня, авторитет і визнання в суспільстві стали приводом для цілого кола не лише законодавчих ініціатив, але й нових статей до законодавства про похоронну справу в нашій державі на основі вивчення досвіду світового, у тому числі приватні Похоронний дім і крематорій, приватні кладовища і зелені екологічні поховання як основа і шлях поступального руху вперед ритуальної галузі в Україні, не пройшли непоміченими апаратом президента і владою столиці.