Зеленський показав моторошні кадри зі звільненого Ізюму / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський оприлюнив фото місць масового захоронення українців, виявлених біля деокупованого Ізюму на Харківщині. Він заявив, що розплата окупантів за кожного закатованого українця буде "справедливо страшною".

Про це глава держави написав у своєму Telegram.

"Це має бачити весь світ. Світ, у якому не повинно бути жорстокості й тероризму. Але все це є. І ім'я цьому – Росія. На місці масового поховання в Ізюмі виявлено понад 400 тіл. З ознаками тортур, загиблі внаслідок ракетних обстрілів, діти, військові ЗСУ", – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що Росія залишає по собі тільки смерть і страждання.

"Вбивці. Кати. Позбавлені всього людського. Не втечете. Не сховаєтеся. Відплата буде справедливо страшною. За кожного українця, за кожну закатовану душу", – пообіцяв президент.

Як повідомляв УНІАН, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що на кладовищі у лісі біля звільненого від окупантів міста Ізюм Харківської області знайдено місце масового поховання, де закопано більше ніж 400 тіл людей.

Своєю чергою, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що в Ізюмському районі Харківської області виявили п'ять кладовищ, де поховані загиблі внаслідок російської агресії цивільні та військові. Сьогодні, 16 вересня, близько 9-ї ранку вже почалась ексгумація тіл.

Раніше, після звільнення Київської області від російських окупантів, почала з'являться інформація про звірства російських окупантів. Вони вбивали та гвалтували, знущалися й катували людей.

Після звільнення області правоохоронці виявили масові поховання із сотнями вбитих цивільних.

Деяких людей окупанти розстрілювали просто на дорогах і залишали їхні тіла на вулицях. У багатьох вбитих були зв’язані білою стрічкою руки. Росіяни вбивали та ґвалтували, знущалися й катували людей.

Крім того, окупанти, відступаючи, мінували двері будинків, підвали, двори, дитячі майданчики.

4 червня речниця Міністерства внутрішніх справ Олена Матвєєва, повідомила, що після звільнення від окупантів на Київщині ексгумовано понад 1,3 тис. тіл цивільних. За її словами, розстріляних та закатованих росіянами українців продовжують знаходити на Київщині.

Вас також можуть зацікавити новини: