Компанія "Брокард" вже відкрила 8 магазинів "Лэтуаль" в тимчасову окупованому Криму / фото ua.depositphotos.com

Російські власники компанії "Брокард" працюють в окупованому Криму з 2014 року, відкривши 8 магазинів російської мережі "Лэтуаль" на півострові. Правоохоронні органи розслідують кримінальне провадження за даним фактом.

Про це повідомляє аналітик Інституту моніторингу інфраструктури Валерій Щербина

"З початком повномасштабної агресії, в держави з’явилися всі юридичні підстави арештувати майно і бізнес росіян, який працював в Україні. Так сталося і з компанією ТОВ "Брокард-Україна" та ТОВ "Егзагон", якими володіла росіянка Тетяна Володіна, власниця найбільшої російської парфумерної мережі "Лэтуаль"" - зазначає Валерій Щербина. 

Відео дня

Аналітик зазначає, що на початку квітня 2022 року, Бюро економічної безпеки розпочало кримінальне провадження №4222102070000092 від 07.04.2022,за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.110-2КК України. Стаття 110-2 ККУ вважається особливо тяжким злочином, адже передбачає фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. 

"Компанія "Лэтуаль" з 2014 року працює в окупованому Криму, попри ризики потрапити під санкції. Наразі, в окупованому Криму працює  8 магазинів, у Сімферополі, Севастополі, Ялті та Керчі. Компанія працює на міжнародно-визнаній території України, а податки від господарської діяльності сплачує до бюджету Росії. Тим самим фінансують армію агресора, який намагається знищити нашу державу та здійснює злочини проти українців. Сплачені податки в російську казну йдуть на закупівлю озброєння, яке вбиває наших громадян. Тому наші правоохоронні органи мали б ще в 2014 році порушити кримінальну справу проти власниці Брокард" - обурюється в своєму матеріалі Валерій Щербина.

"З метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, можуть застосовуватися спеціальні економічні та обмежувальні заходи щодо іноземних осіб, які несуть таку загрозу. Вищезазначені факти свідчать, що громадянка РФ Тетяна Володіна не визнає територіальну цілісність України, більше того, заробляє кошти на окупованій території України та сплачує податки в бюджет Росії." - зазначив Щербина.

Довідково: В Україні заборонено будь-яку зміну власності рухомого, нерухомого майна, корпоративних прав компаній, зміну кінцевих бенефіціарів підприємств, тощо, яким володіють громадяни російської федерації. Регламентується дана заборона постановою Кабінету Міністрів України № 187 від 03.03.2022 року