Олена Толкачова розповіла про скандальну ситуацію на заході Young Business Club, у клубі вже перепросили за інцидент / колаж УНІАН з фото t.me/olenatolkachova та скріншоту

Патронатна служба "Янголи Азову" зіткнулася з дикою ситуацією на бізнес-заході в центрі Києва - її представників туди запросили, а потім попросили десь сховатися у кутку, оскільки відвідувачів чоловічої статі лякала військова форма.

Про інцидент розповіла керівник патронатної служби "Янголи Азову" Олена Толкачова в відео, розміщеному на її каналі в Telegram. "Нашу організацію запросили на захід Young Business Club для того, щоб ми розказали, чим займається... наша служба, щоб ми познайомилися з молодими бізнесменами, які, можливо, могли б допомогти нам у нашій діяльності, у нашій роботі, підтримати поранених хлопців, підтримати родини загиблих, але ми зіткнулися з шокуючою і просто дикою ситуацією", - розповіла вона.

За її словами, через 30 хвилин після того, як представники "Янголів Азову" прийшли на захід, до них "підійшла одна з представників організаторів і попросила сховатися десь у кутку, тому що чоловіків, які знаходяться на цьому заході, лякає військова форма". 

"У центрі Києва у 23 році, коли йде війна, коли наші хлопці гинуть в самих страшних боях, коли ми їх ховаємо кожен день, до нас підійшла людина - організатор - і попросила покинути захід через те, що гостей лякає військова форма. По факту - просто зневага до болю, чесно, не знаю, як передати емоції, які ми зараз досі ще відчуваємо...", - додала Толкачова.

В YBC вже вибачилися за інцидент. "Ми приносимо свої вибачення військовим "Азову" особисто і усім, чиї почуття зачепила ця ситуація. Думка і позиція людини, яка працювала в нашій команді, не є позицією клубу і її учасників. У клубі понад 70 співробітників. Ми постійно працюємо над тим, щоб бути одним організмом і сповідувати єдині цінності. На жаль, це виходить не завжди", - йдеться у повідомленні, опублікованному на сторінці клубу в Instagram.

Крім допусу, також розміщено відео з вибаченням, яке озвучив керувальний партнер YBC Юрій і пообіцяв, що після інциденту клуб точно ухвалить "свої заходи внутрішні".

У мережі бурхливо відреагували на скандальну ситуацію. "Люди мають знати, які саме міри будуть застосовані, а не просто вибачення. І міри мають бути застосовані, а не обіцяні", - написала користувач hrustetana12. "Так соромно за своїх людей, г*вняне відчуття. У вибачення не вірю, на жаль", - зазначає forest_toys_. "Злякався, що повістку отримає, гидко", - вважає oxanakotsofan.

Цікаві новини України - сьогодні це варто знати

Раніше вже не раз розгоралися скандали за участі людей, які знаходилися у військовій формі у мирних громадських місцях.

Зокрема, наприкінці травня стало відомо, що у Дніпрі військового не пустили повечеряти в ресторан Deep Bar, оскільки він був у формі. Відмову у ресторані пояснили тим, що одяг чоловіка не відповідав дрес-коду закладу.

Вас також можуть зацікавити новини: