Посада дільничного трансформується через реформу, яку презентували ще у 2019-му / Фото УНІАН

В Україні посади дільничних хочуть замінити на аналогічні поліцейські громади "шерифів". 

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко в ефірі каналу Україна 24.

"Поліція – це не тільки патрульна, це всі підрозділи, які є в системі Національної поліції, в тому числі і дільничні поліцейські. Зараз у нас запускається така нова форма – поліцейський офіцер громади, і з часом вона прийде на заміну дільничним офіцерам поліції, а дільничні у нас зараз так само працюють", – сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ МВС назвали умову для повернення поліцейських у потяги

За словами Мартиненка, поліцейський громади буде працювати як шериф. Він постійно перебувати в громаді, співпрацювати з нею і отримувати від неї частину фінансування.

"Поліцейський офіцер громади буде постійно перебувати на території громади та повністю з нею співпрацювати. І тут фінансування в тому числі лягає на громаду. Це по аналогії – місцевий шериф, який постійно з усіма спілкується", – розповів він.

Як повідомляв раніше УНІАН, проект "Поліцейський офіцер громади", який орієнтований на взаємодію правоохоронців з ОТГ, презентували ще наприкінці травня 2019-го.

Кандидатів на посаду поліцейських офіцерів громади відбирали як серед чинних поліцейських, так і серед громадськості. Кандидату потрібно було подати анкету, пройти тестування, поліграф і співбесіду із залученням представників громадськості.

У 2020 році проект мав охопити всю територію України.