Вбивця ріелтора отримав вирок \ Фото УНІАН

У Сумах до 13 років позбавлення волі засуджено чоловіка, обвинуваченого в умисному вбивстві жінки-ріелтора.

Як повідомляється на сайті Зарічного райсуду Сум, суд виніс обвинувальний вирок 9 липня.

Зокрема, підозрюваному призначено остаточне покарання за ст. 115 та ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу ("вбивство"; "крадіжка").

Відео дня

Також судом стягнуто з обвинуваченого на користь чоловіка, сина та матері померлої жінки по 500 тис. грн на відшкодування моральної шкоди.

На судовому засіданні чоловік провину визнав повністю, щиро покаявся, зазначається у повідомленні.

Читайте такожОдеський суд виніс вирок у гучній справі про жорстоке вбивство дівчини-фармацевта

Вбивство ріелтора у Сумах: деталі

Вбивство було скоєне у листопаді 2019 року.

До поліції звернувся сумчанин, який повідомив, що його 47-річна дружина, яка працює ріелтором, з обіду не виходить на зв'язок. Заявник розповів, що, коли приїхав до неї на роботу, приміщення було зачинене ззовні, однак через вікно він побачив всередині розкидані речі.

Прибувши на місце події, правоохоронці відкрили офіс, де виявили тіло жінки з численними колото-різаними ранами шиї та голови. Медики нарахували на тілі потерпілої 26 порізів.

Над розкриттям цього злочину, що отримав у місті та області значний резонанс, працювало більше сотні працівників поліції. Було встановлено особу 28-річного місцевого мешканця, який 20 листопада уклав із потерпілою договір на оренду житла. Коли він прийшов на допит, помітно нервував, а коли йому запропонували пройти дослідження на поліграфі, то зізнався у вбивстві.

За словами підозрюваного, він, маючи необхідність орендувати житло, знайшов в одній з міських газет відповідне оголошення і зателефонував на вказаний номер. Домовився з ріелтором про послугу, і вона дала йому кілька адрес, за якими житло здавалося у винайм. Однак щоразу його очікувала невдача – то у квартирі проводили ремонт, то житло вже було орендоване, то господарі вирішили квартиру не здавати тощо. Молодий чоловік знову звернувся до ріелтора, і жінка знову дала йому кілька адрес, але знову з тим же самим результатом. Тоді він прийшов до неї в офіс і почав вимагати повернути 400 гривень, які він заплатив за послугу як аванс.

Саме ці гроші й стали «каменем спотикання» в їхній розмові. Врешті співрозмовники посварилися, що закінчилось загибеллю жінки від рук візитера.

Коли пройшов гнів, чоловік злякався скоєного. Аби залишитися не викритим, замкнув офіс узятими зі столу ключами, які потім викинув разом із ножем, а також мобільний телефон потерпілої та її сумку, в якій було 405 грн. Вдома перевдягнувся, а сліди крові на одязі намагався знищити, але невдовзі був затриманий.