Чоловік вимагав у жінки повернути 400 гривень, які він сплатив їй в якості авансу за пошук житла / фото УНІАН

У Сумах затримано 28-річного чоловіка за підозрою у вбивстві 47-річної жінки-ріелтора.

Як поінформували УНІАН у прес-службі прокуратури Сумської області, ввечері 22 листопада до поліції звернувся житель Сум, який повідомив, що його дружина, яка працює ріелтором, з обіду не виходить на зв'язок.

Заявник розповів, що коли він приїхав до неї на роботу, приміщення, що знаходиться в центрі міста на вулиці Іллінська, було зачинене ззовні, однак через вікно він побачив всередині розкидані речі.

Відео дня

Прибувши на місце події, правоохоронці за допомогою спеціаліста відкрили офіс, де виявили тіло 47-річної жінки з численними колото-різаними ранами шиї та голови. Медики нарахували на тілі потерпілої 26 ножових поранень.

В ході оперативно-слідчих дій було встановлено чоловіка, який 20 листопада заключив із потерпілою договір на оренду житла. Прийшовши на допит, він помітно нервував, а коли йому запропонували пройти дослідження на поліграфі, то зізнався у вбивстві.

Як зазначили у прокуратурі, маючи необхідність орендувати житло, чоловік знайшов в одній з міських газет номер ріелтора та домовився про послугу. Вона дала йому кілька адрес, за якими житло здавалося у винайм.

«Однак щоразу його очікувала невдача – то у квартирі проводили ремонт, то житло вже орендували, то господарі вирішили квартиру не здавати. Молодий чоловік ще раз звернувся до ріелтора, і жінка знову дала йому кілька адрес. Результат був аналогічним. Тоді він прийшов до неї в офіс і почав вимагати повернути йому 400 гривень, які він заплатив за послугу в якості авансу. Саме ці гроші й стали «каменем спотикання» в їхній розмові. Врешті співрозмовники посварилися, і розмова закінчилась загибеллю жінки від рук чоловіка», - розповіли у прокуратурі.

Аби залишитися невикритим, чоловік замкнув офіс ключами, взятими зі столу, які потім викинув разом із ножем.

Сьогодні правоохоронці затримали підозрюваного у вчиненні вбивства.

«Він з цілком порядної родини, працює, ніколи раніше не мав проблем з законом. Своєї причетності до вчиненого злочину не заперечує», - заявив начальник Головного управління Нацполіції в області Руслан Пиняга.

Наразі слідчі готують документи щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України та клопотання до суду на обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує 15 років позбавлення волі.